Matematik
3.gradspolynomium
24. august 2007 af
EMRAAAAH (Slettet)
Find forskriften for det tredjegradspolynomium der har rødderne 7, 9 og 13, og som i 0 antager (dvs. har) værdien 3.
jeg har løst den således ..
f(x) = a(x-r)(x-r)(x-r) <--> 3 = a(0-7)(0-9)(0-13) <-->
(3 / (0-7)(0-9)(0-13)) = a <--> -0,00366
f(x) = -0,00366(x-7)(x-9)(x-13) <--> -0,00366x^3 + 0,10614x^2 - 0,99186x + 2,99754
har jeg løst opgaven korrekt?
jeg har løst den således ..
f(x) = a(x-r)(x-r)(x-r) <--> 3 = a(0-7)(0-9)(0-13) <-->
(3 / (0-7)(0-9)(0-13)) = a <--> -0,00366
f(x) = -0,00366(x-7)(x-9)(x-13) <--> -0,00366x^3 + 0,10614x^2 - 0,99186x + 2,99754
har jeg løst opgaven korrekt?
Svar #1
24. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Du mangler noget, start med:
f(x) = A*x^3 +B*x^2 +C*x
Du skal bestemme A, B og C og du har f(0) = 3
f(x) = A*x^3 +B*x^2 +C*x
Du skal bestemme A, B og C og du har f(0) = 3
Svar #3
24. august 2007 af EMRAAAAH (Slettet)
hvad er korrekt?
det jeg har lavet, eller har Erik Morsing ret?
det jeg har lavet, eller har Erik Morsing ret?
Skriv et svar til: 3.gradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
