Matematik

sfd-opg

26. august 2007 af math-freak++ (Slettet)
1. Vis, at a l bc hvis og kun hvis a/sfd(a,b) l c.

2. Lad a være et ulige positivt tal. Vis at 8 går op i a^2-1.

Mit svar på 2. er:
a=2n+1
Jeg får så 4n(n+1). Jeg antager, at det er sandt og anvender induktion.

4(n+1) (n+2) = 8n+16, som er deleligt med 8.

Er min fremgangsmåde brugbar?

Svar #1
26. august 2007 af math-freak++ (Slettet)

sludder, jeg får 4n^2 +12n+8

Svar #2
26. august 2007 af math-freak++ (Slettet)

nej, 4n^2 +8n+8.. og det er så deleligt med 8

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2007 af peter lind

Nej. Det er 4n^2 + 4n +1 -1= 4n^2 + 4n = 4n(n+1)

Skriv et svar til: sfd-opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.