Matematik
Log
26. august 2007 af
Loup (Slettet)
Hej.
log(x)+log(x+3)=1
Jeg har helt glemt hvordan man udregner den her form for ligning. Hjælp...
Hej.
log(x)+log(x+3)=1
Jeg har helt glemt hvordan man udregner den her form for ligning. Hjælp...
Svar #1
26. august 2007 af Benjamin. (Slettet)
Brug log(a)+log(b) = log(ab), og exp_10(log_10(x)) = x (altså at titalslogaritmen og eksponentialfunktionen med grundtallet 10 er hinandens omvendte funktioner)
Svar #2
27. august 2007 af Esbenps
Det kan også være en fordel at vide, at
log(10) = 1
idet det er nødvendigt at omskrive 1-tallet på højresiden til noget med log...
log(10) = 1
idet det er nødvendigt at omskrive 1-tallet på højresiden til noget med log...
Svar #3
27. august 2007 af Benjamin. (Slettet)
#2 Det er ikke nødvendigt, men det kan da bruges, for:
log_10(x)+log_10(x+3)=1
<=> log_10(x(x+3)) = 1
<=> exp_10(log_10(x(x+3))) = exp_10(1)
<=> x(x+3) = 10^1 = 10
<=> ...
log_10(x)+log_10(x+3)=1
<=> log_10(x(x+3)) = 1
<=> exp_10(log_10(x(x+3))) = exp_10(1)
<=> x(x+3) = 10^1 = 10
<=> ...
Skriv et svar til: Log
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
