Matematik

f^-1

26. august 2007 af phonebooth (Slettet)
Hey

Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave:

f(x)=3x^2/x^2+1 , x>0

beregn (f^-1)'(3/2)

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2007 af ibibib (Slettet)

Løs ligningen
3x^2/(x^2+1) = 3/2

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

funktionen har ikke en invers f(-1(y)), da den ikke er 1:1

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2007 af ibibib (Slettet)

Jo da, x er jo større end nul.

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#3
nåh ja overså jeg.

Svar #5
26. august 2007 af phonebooth (Slettet)

okay tak..

fik x til at blive 2,44? det ka da ikke passe?

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2007 af ibibib (Slettet)

Hvis x^2+1 står i nævneren:

3x^2/(x^2+1) = 3/2

6x^2 = 3x^2+3

3x^2 = 3

x^2 = 1

x = 1

Svar #7
26. august 2007 af phonebooth (Slettet)

ja.. har lige fundet ud af det også :)
Men tak skal du have.

Skriv et svar til: f^-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.