Matematik

brøker/forkortelser

26. august 2007 af mm :) (Slettet)
jeg skal omskrive disse opgaver til uforkortelige brøker:

1 2/3 : 2 1/5
og
1 3/7 : 2/7

Jeg ved ikke hvordan man gør når der er hele tal med.. :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2007 af ibibib (Slettet)

1_2/3:2_1/5 = 5/3:11/5 = 5/3·5/11 = 25/33

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2007 af jgthb (Slettet)

bare så jeg lige er sikker: Du mener (1+2/3):(2+1/5), ik?

Svar #3
26. august 2007 af mm :) (Slettet)

Ja...
jeg forstår stadig ikke udregningen...

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2007 af ibibib (Slettet)

Omregn til ægtebrøker først
1_2/3 = 1 + 2/3 = 3/3 + 2/3 = 5/3
og
2_1/5 = 10/5 + 1/5 = 11/5

Derefter skal du huske at du dividere med en brøk ved at gange med den omvendte brøk.

Svar #5
26. august 2007 af mm :) (Slettet)

jeg forstår det nu (=
Tusind takk..

Svar #6
26. august 2007 af mm :) (Slettet)

Kan det så passe at...

1+3/7 : 2/7 er lige med 5?

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2007 af ibibib (Slettet)

Ja, hvis du mener 1_3/7:5 og ikke mener 1+(3/7:2/7).

Skriv et svar til: brøker/forkortelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.