Matematik
matematik---hjææælp
11. maj 2004 af
zaca (Slettet)
hej...
jeg har brug for hjæææælp..
jeg har en opgave UDEN HJÆLPEMIDLER som jeg ikke rigtig kan lave. Vil meget gerne have jeres hjælp.. please..
1. en funktion f er bestemt ved
f(x)=2x-4+(5/x)
Grafen har to asymptoter.
bestem en ligning for hver af disse.
Please hjælp mig.. og forklar mig det ordentligt, så jeg let forstå det..:0(
Mange Mange tak på forhånd.
jeg har brug for hjæææælp..
jeg har en opgave UDEN HJÆLPEMIDLER som jeg ikke rigtig kan lave. Vil meget gerne have jeres hjælp.. please..
1. en funktion f er bestemt ved
f(x)=2x-4+(5/x)
Grafen har to asymptoter.
bestem en ligning for hver af disse.
Please hjælp mig.. og forklar mig det ordentligt, så jeg let forstå det..:0(
Mange Mange tak på forhånd.
Svar #1
11. maj 2004 af erdos (Slettet)
Ok... Du betragter forskriftens led:
f(x)=2x-4+(5/x)
Det ses, at 5/x -> 0 for x -> +- uendelig. Det naturligvis fordi, at brøken bliver uendelig lille!
Funktionen har derfor en skrå asymptote med ligningen:
y = 2x-4
Ang. den anden skal du se på definitionsmængden. Må man f.eks dividere med 0?
f(x)=2x-4+(5/x)
Det ses, at 5/x -> 0 for x -> +- uendelig. Det naturligvis fordi, at brøken bliver uendelig lille!
Funktionen har derfor en skrå asymptote med ligningen:
y = 2x-4
Ang. den anden skal du se på definitionsmængden. Må man f.eks dividere med 0?
Svar #2
11. maj 2004 af Fog (Slettet)
tilføjelse til Kalles indlæg.
Nej man må ikke dividere med nul, men ang. asymptoter er det at funktionen går mod -/+ uendelig når (den kontinuerte) funktion kommer tæt nok på 0 der er det essentielle og derved kommer der en asymptote i 0.
Det er måske også lige meget, men ihvert fald en præcisering.
Nej man må ikke dividere med nul, men ang. asymptoter er det at funktionen går mod -/+ uendelig når (den kontinuerte) funktion kommer tæt nok på 0 der er det essentielle og derved kommer der en asymptote i 0.
Det er måske også lige meget, men ihvert fald en præcisering.
Svar #3
11. maj 2004 af -1^(1/2) (Slettet)
Tilføjelse til Fogs indlæg.
Når Kalle skriver "Må man fx dividere med nul" er der tale om det, man kalder et ledende spørgsmål!
Når Kalle skriver "Må man fx dividere med nul" er der tale om det, man kalder et ledende spørgsmål!
Skriv et svar til: matematik---hjææælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
