Matematik

isolér.....HJÆÆÆLP

11. maj 2004 af lion4 (Slettet)
hej med jer..

Jeg er bare sååå dårlig til og isolér.. og det er jo ikke særlig godt, nu hvor jeg snart skal op i skriftlig eksamen i matematik. Jeg håber i vil hjælpe mig med og forstå isoléring.. vær sød og hjælp mig..

jeg har f.eks en opgave her:
isolér q i formlen b=c+aq

Please hjælp mig..
Tak skal i have.. altså hvis i hjælpe mig;0)

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2004 af ISA (Slettet)

Hvis du har en opgave der hedder isoler q formlen:

b=c+aq

starter du med at tage c over på den anden side af ='tegnet.

b-c=aq

så mangler du bare at divederer a over på venstre side af ='tegnet og så står q alene.

b-c
q = -----
a

Hilsen Ida


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2004 af PONY (Slettet)

isolér q i formlen
b=c+aq

Husk på at når du pluser og minuser så behøver du kun gøre det med det tal du ligger til/trækker fra. Fx hvis du trækker c fra højre side.

Når du dividere skal du gøre det med alle tal. Hjalp det??

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2004 af ISA (Slettet)

Det bliver q=b-c/a

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2004 af erdos (Slettet)

Du skal bare huske på at minus og plus er hinandens "modsatte" på samme måde som gange og dividere er det!

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2004 af Fog (Slettet)

@ISA enten er det forkert ellers mangler du en parentes...
det bliver nemlig
q= (b-c)/a

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2004 af erdos (Slettet)

Ja nemlig ja...

Skriv et svar til: isolér.....HJÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.