Matematik
Intergral-regning
29. august 2007 af
per-sempre (Slettet)
Hej alle sammen..!
Håber der er nogen der ka hjælpe mig med følgende opgave, jeg har selv forsøgt, men ka ikke få det til at passe:
Vi har en funktion f(x)=2x+e^-x , x>-2
Med k betegnes et tal, der er større end 1. Grafen for f afgrænser sammen med linjerne med ligningen y = 1, y=2x og x=k en punktmængde, der har arealet A(k)
1) Beregn arealet A(3).. jeg har beregnet A(3) til cirka 0,7.. er det rigtigt?
2) Bestem arealet A(k) udtrykt ved k.. jeg har fået udtrykket (3/4)-e^(-k).. er det rigtigt?
3) Bestem ved beregning de værdier af k, for hvilke A(k)>(1/4)
Har jeg regnet rigtigt i 1) og 2) og hvad skal jeg gøre i 3)..?
Har virkelig brug for hjælp..
PÅ forhånd mange tak
Håber der er nogen der ka hjælpe mig med følgende opgave, jeg har selv forsøgt, men ka ikke få det til at passe:
Vi har en funktion f(x)=2x+e^-x , x>-2
Med k betegnes et tal, der er større end 1. Grafen for f afgrænser sammen med linjerne med ligningen y = 1, y=2x og x=k en punktmængde, der har arealet A(k)
1) Beregn arealet A(3).. jeg har beregnet A(3) til cirka 0,7.. er det rigtigt?
2) Bestem arealet A(k) udtrykt ved k.. jeg har fået udtrykket (3/4)-e^(-k).. er det rigtigt?
3) Bestem ved beregning de værdier af k, for hvilke A(k)>(1/4)
Har jeg regnet rigtigt i 1) og 2) og hvad skal jeg gøre i 3)..?
Har virkelig brug for hjælp..
PÅ forhånd mange tak
Svar #1
30. august 2007 af ibibib (Slettet)
Indse at
A(k) =
½
S (1-2x) dx
0
+
k
S (2x+e^(-x)-2x) dx
½
1) Nej, 0,8067
2) Nej, e^(-0,5)-e^(-k)+1/4
A(k) =
½
S (1-2x) dx
0
+
k
S (2x+e^(-x)-2x) dx
½
1) Nej, 0,8067
2) Nej, e^(-0,5)-e^(-k)+1/4
Skriv et svar til: Intergral-regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
