Matematik

sinusrelationerne

30. august 2007 af thelife (Slettet)
hej


der står i min opg at


i en trekant ABC er A 19 grader , AC=24 og BC =22

bestem AB og de resterende vinkler


er det sådan her:

a/sin(A)= b/sin(B)

22/sin(19)=24/sin(B)

22*24/sin(19)



Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, det sidste er forkert. Når den ubekendte (her sin(B)) står i nævneren skal du starte med at gangen med den:

a/sin(A)= b/sin(B)

sin(B)a/sin(A) = b

osv.

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2007 af Sherwood (Slettet)

ja, sådan finder du vinkel B.

Svar #3
30. august 2007 af thelife (Slettet)

aj nu bliver jeg forvirret

i siger to forskellig måde


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2007 af ibibib (Slettet)

Så skal der ikke meget til at forvirre dig.

Regn videre fra #1, så finder du svaret.

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2007 af Sherwood (Slettet)

Se venligst bort fra mit tidligere indlæg. Jeg tænkte mig åbenbart ikke lige om. Gør som #1 foreslår.

Og hsuk også at sinus-realationerne kan omskrives til i dit tilfælde:

(sin(A)/a)/(sin(B)/b

Sådan er den måske nemmere.

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2007 af mathon


bemærk!
der er to løsninger, når vinkel A<90° og b*sin(A)<a<b

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2007 af nightvisionz (Slettet)

Blot et generelt indskud, så burde sinusrelationerne aldrig bruges til at finde vinklerne i en vilkårlig trekant, medmindre det er helt indlysende :)

Men som der rigtigt står i #5, så finder du vinkel B på følgende måde..

Du ved at:
sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C)/c

og herved gælder også det omvendte
a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C)

Du indsætter blot dine oplyste værdier og isolerer B

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2007 af mathon


se tegning
http://peecee.dk/index.php?id=65500

Skriv et svar til: sinusrelationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.