Matematik
Stamfunktion
30. august 2007 af
Jelly (Slettet)
Hej,
Hvordan finder jeg stamfunktionen til:
f(x)= 2xsinx
Har nemlig siddet med den i lang tid uden at komme med nogen vegne.
Håber på hjælp.
På forhånd tak!
Hvordan finder jeg stamfunktionen til:
f(x)= 2xsinx
Har nemlig siddet med den i lang tid uden at komme med nogen vegne.
Håber på hjælp.
På forhånd tak!
Svar #1
30. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Du løser den ved partiel integration (s.d.), sæt u=2x og v=sin(x), resultatet er:
2*(sin(x)-x*cos(x))
2*(sin(x)-x*cos(x))
Svar #2
30. august 2007 af Jelly (Slettet)
Vi har ikke lært partiel integratíon.
Kan man ikke løse den på en anden måde?
Kan man ikke løse den på en anden måde?
Svar #3
30. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)
du har lært at (u*v)'=u'v+uv', differentiation af et produkt, sæt så:
uv'=u'v+(u*v)' og integrer på begge sider.
uv'=u'v+(u*v)' og integrer på begge sider.
Skriv et svar til: Stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
