Matematik
calculus
02. september 2007 af
bea-bea (Slettet)
hej alle!
er der nolge der kan hjælpe mig med calculus?...ka ik få det til at passe..det er om integration
S(x^3)dx / (x^2+1)^3
= 1/4x^4 * (x^2+1)^3 - x^3 * ---her går jeg i stå..kan ikk finde ud af det..
Sdx/sqrt(x)+sqrt^3(x)
her er jeg bare lost..
håber i kan hjælpe,,,
er der nolge der kan hjælpe mig med calculus?...ka ik få det til at passe..det er om integration
S(x^3)dx / (x^2+1)^3
= 1/4x^4 * (x^2+1)^3 - x^3 * ---her går jeg i stå..kan ikk finde ud af det..
Sdx/sqrt(x)+sqrt^3(x)
her er jeg bare lost..
håber i kan hjælpe,,,
Svar #2
02. september 2007 af Benjamin. (Slettet)
Da du har fået svaret på første opgave givet i #1, vil jeg fortsætte med lidt hjælp til anden opgave. Jeg går ud fra, at du mener S(1/(sqrt(x)+sqrt(x)^3))dx.
Substituér u = sqrt(x), og husk at (arctan(x))´ = 1/(1+x^2)
S(1/(sqrt(x)+sqrt(x)^3))dx = S(1/(sqrt(x)(1+sqrt(x)^2))dx = 2·S((1/(2sqrt(x)))·(1/(1+sqrt(x)^2))dx = 2·S((1/(2u))·(1/(1+u^2))dx = ...
(så må du selv gøre den færdig.
Substituér u = sqrt(x), og husk at (arctan(x))´ = 1/(1+x^2)
S(1/(sqrt(x)+sqrt(x)^3))dx = S(1/(sqrt(x)(1+sqrt(x)^2))dx = 2·S((1/(2sqrt(x)))·(1/(1+sqrt(x)^2))dx = 2·S((1/(2u))·(1/(1+u^2))dx = ...
(så må du selv gøre den færdig.
Skriv et svar til: calculus
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
