Matematik

naaturlig log

02. september 2007 af mikeh (Slettet)
Funktionen

h(t) = 2000e^(-0,00015t) - 2000
besrkiver i hvilken højde i meter den is der er dannet for t år siden befinder sig.

a) find h(0) og grænseværdien lim h(t), og find herudfra ud af hvor tyk isen er og hvor højden måles fra?

total lost er jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2007 af Riemann

h(0) kan findes ved indsættelse.

"lim h(t)" giver ikke mening - der skal specificeres hvad t skal gå imod.

Svar #2
02. september 2007 af mikeh (Slettet)

jaeh, altså h(0) den er jo selvf = 0 :P

hmm t skal gå mod uendelig

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2007 af Riemann

Når t går mod uendelig vil exp(-0.00015t) gå mod 0, så den givne grænseværdi er -2000.

For at finde et udtryk for isens højde skal du integerer over h(t) i den tiden, hvor der er blevet dannet is.

Svar #4
02. september 2007 af mikeh (Slettet)

kan du forklare det på et lavere niveau...

jeg fatter det virkelig ikke :S

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2007 af Riemann

jeg kan prøve.

For at indse det med grænseværdien så prøv at lave en graf af f(x)=exp(-5 x)

så vil du se at denne kommer meget tæt på 0, når x er stor.

Jeg kom til at srive noget forkert i #3 angående det med, hvordan man finder ud af hvor tyk den er. Den sidste del af indlægget var noget sludder. - det beklager jeg...

Den grænseværdi du finder er lig tykkelsen (prøv selv at argumentere for dette).

Skriv et svar til: naaturlig log

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.