Matematik

Isoléring

02. september 2007 af censureret (Slettet)
Hej derude.
Har et lille problem med en matematik opgave:

Isolér T i formlen V = b*T^a

Det haster lidt, tak på forhånd :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2007 af Mandelbrot (Slettet)

brug y=x^a <=> y^(1/a)=x

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2007 af piper (Slettet)

Brug logaritmeregnereglerne.

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2007 af piper (Slettet)

ln(V) = ln(b*T^a) = ln(b)+ln(T^a) = ln(b) + a*ln(T)

Så er (ln(V) - ln(b))/a = ln(T)

Så kan du bruge reglen e^ln(a) = a

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2007 af piper (Slettet)

Hov "a" var allerede brugt. Tænk på a som et reelt tal der befinder sig i den naturlige logaritmes definitionsmængde.



Skriv et svar til: Isoléring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.