Matematik

QUICK!:O

02. september 2007 af Karmasheep (Slettet)
Hej jeg har fået nogle reductionsopgaver for og jeg er helt lost. Hvis bare i vil hjælpe mig igang vil jeg blive glad:D

her er de:

1:
2ab b a
--- - --- - ---
a2-b2 a+b b-a

2:
2+7a 3 5
---- - --- - ---
a2-4 a+2 a-2

(sat op som brøker)

Håber en venlig sjæl vil hjælpe:D

Svar #1
02. september 2007 af Karmasheep (Slettet)

Hov prøver lige igen står helt uklart.

Svar #2
02. september 2007 af Karmasheep (Slettet)

1. 2ab/a2-b2 - b/a+b - a/b-a

2. 2+7a/a2-4 - 3/a+2 - 5/a-2

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2007 af ibibib (Slettet)


?

Sæt på fælles brøkstreg. Du finder fællesnævneren ved at forlænge den anden brøk med a-b og den tredje brøk -(b+a).

Svar #4
02. september 2007 af Karmasheep (Slettet)

Okay, tusind tak for hjælpen:D

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2007 af Molle (Slettet)

Benyt parenteser, når du skriver op.
Jeg går ud fra, at du i den første mener
(2ab)/(a²-b²) - b/(a+b) - a/(b-a)

Du skal finde en fælles nævner, den kan i dette tilfælde være a²-b², for hvis du kigger på de to andre nævnere, er 2.led (a+b)*(a-b) = a²-b² og for 3.led (b-a)*(a+b) = a²-b²

Dvs. du ganger med hhv. (a-b) og (a+b) i både tæller og nævner.

(2ab)/(a²-b²) - b/(a+b) - a/(b-a) =
(2ab)/(a²-b²) - (b*(a+b))/((a+b)*(a-b)) - (a*(a+b))/((b-a)*(a+b)) =
(2ab)/(a²-b²) - (b*(a+b))/(a²-b²) - (a*(a+b))/(a²-b²)

Du har nu samme nævner i alle led, sæt derfor på fælles brøkstreg og reducer.

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2007 af Molle (Slettet)

Åhja, for længe om det, og forkert forlængelse (manglende minus) af tredje brøk. Flot.

Svar #7
02. september 2007 af Karmasheep (Slettet)

endnu engang tak:D

Skriv et svar til: QUICK!:O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.