Matematik
halveringskonstant
03. september 2007 af
Frækkerten (Slettet)
Hej jeg har lige brug for nogen til at kigge min opgave igennem for fejl ;)
y=31,5 * 0,887^t
t er tiden, og y er et bestemt indhold målt i mg/1000g
- Opgaven lyder bl.a at bestemme halveringstiden for y.
Til denne opgave siger jeg så at y=31,5 * 0,887^t kan omskrives til y=b * a^x.
Og at vi heraf kan se at a= 0,887 Og sat ind i halveringskonstantsligningen bliver det:
T1/2=ln(0,5)/ln(0,887)= 5,780
Er dette rigtigt?
- Det næste spørgsmål er så at finde ud af hvor stor t må blive hvis man ønsker en y-værdi på mindst 20mg/100g?
Og her ved jeg ikke hvordan skal fortsætte...
y=31,5 * 0,887^t
t er tiden, og y er et bestemt indhold målt i mg/1000g
- Opgaven lyder bl.a at bestemme halveringstiden for y.
Til denne opgave siger jeg så at y=31,5 * 0,887^t kan omskrives til y=b * a^x.
Og at vi heraf kan se at a= 0,887 Og sat ind i halveringskonstantsligningen bliver det:
T1/2=ln(0,5)/ln(0,887)= 5,780
Er dette rigtigt?
- Det næste spørgsmål er så at finde ud af hvor stor t må blive hvis man ønsker en y-værdi på mindst 20mg/100g?
Og her ved jeg ikke hvordan skal fortsætte...
Svar #1
03. september 2007 af peter lind
Det er korrekt. Hvorfor prøver du ikke blot at sætte tallet ind ?
Skriv et svar til: halveringskonstant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
