Matematik

Haster!! eksponitiel

04. september 2007 af KME89 (Slettet)
Det radioaktive stof af strontium 90 henfalder så der efter 1 år er forsvundet 2,45% af stoffet. Et laboratorium indkøber 7 g af stoffet i 2004.

a) Bestem, hvor mange gram der er tilbage efter 2 år.

b) Indfør passende betegnelser, og opskriv matematisk udtryk, der beskriver hvor mange gram radioaktivt stof, der vil være tilbage efter et givet antal år.

c) Bestem, hvor mange år der går, før der er mindre end 1 g tilbage af stoffet.

B=7 A=2,45 Y= 2år ?

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2007 af mathon


y = f(t) = b*a^x


1)
f(0) = b*a^0 = b*1 = b

f(1) = b*a^1 = b*a = (1-0,0245)*f(0) = (1-0,0245)*b,

hvoraf

b*a = (1-0,0245)*b

a = (1-0,0245) = 0,9755

m(t) = mo*a^t

m(t) = 7*0,9755^t


2)
1 = 7*0,9755^t løses med hensyn til t...

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2007 af mathon


rettelse:

y = f(t) = b*a^x --> y = f(t) = b*a^t

Skriv et svar til: Haster!! eksponitiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.