Matematik

Stamfunktion??!

12. maj 2004 af Muffe (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig med en stamfunktion til 1/(kvadratroden af y) ???

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2004 af Brian (Slettet)

1/kvrod(y)
= 1/y^(1/2)
= ( 1/y^(1/2) )^(-1)
= y^(-1/2)

Jeg regner med at du agter at integrere m.h.t. til y. Regelen om at potenser stamfunktion fines ved at sætte potensen 1 op og dividere med den NYE eksponent gælder undtagen, når den gamle eksponent er -1:

f(y) = y^p, p != -1 <=>
F(y) = 1/(p+1)*y^(p+1)

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2004 af Brian (Slettet)

Ups! Udledningen går sådan her :-)

1/kvrod(y)
= 1/y^(1/2)
= ( y^(1/2) )^(-1)
= y^(-1/2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2004 af Brian (Slettet)

Og ensbetydendepilen gælder kun, hvis jeg husker den konstanten:

f(y) = y^p, p != -1 <=>
F(y) = 1/(p+1)*y^(p+1) + k

- så skulle den også være der!

Svar #4
13. maj 2004 af Muffe (Slettet)

Så.. f(y)=1/kvrod(y) og F(y)=y^(-1/2) ?????

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

nej..

F(y) = 2*sqrt(y)

hint: prøv at differentiere stamfunktionen :)

Skriv et svar til: Stamfunktion??!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.