Matematik

Kvadratsætninger

05. september 2007 af Eagle-Eye (Slettet)
Det er efterhånden længe siden jeg har løst sådanne opgaver:

Omskriv hvert af følgende udtryk til en af formerne:
(a+b)^2, (a-b)^2 og (a+b)(a-b):

1. a^2+16a+64
2. -81+16c^2
3. 9x^2+4-12x

Bare giv mig et hint, eller hjælp mig med nr. 1. Så kan jeg godt de sidste selv.

JJ

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2007 af mathon


(a+b)^2 giver 3 led

(a-b)^2 giver 3 led

(a+b)(a-b) giver 2 led.....

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

find rødderne i ligningen (1)=0 o.s.v. så kan du se, hvordan det kan skrives, den første giver (a+8)^2

Svar #3
05. september 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

#2

Hvordan har du beregnet den?

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2007 af mathon


(a+8)^2 = (a+8)(a+8)

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2007 af mathon


...hvis du ikke kender

(a+8)^2 = a^2 + 2*a*8 + 8^2...

Svar #6
05. september 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Roden af 16 er jo 4.. Hvor er det henne?..

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2007 af mathon


a^2 + 16a + 64

a^2 + 2*a*8 + 8^2 = (a+8)^2

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2007 af mathon


16 skal være det dobbelte produkt

Svar #9
05. september 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Hvor ved du fra at 8 skal på alle b'erne?.. :)

Svar #10
05. september 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Hvad med denne?.

9x^2+4-12x

Svar #11
05. september 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

3^2+2^2-2*3*2

Brugbart svar (0)

Svar #12
06. september 2007 af mathon


9x^2 + 4 -12x = (3x)^2 - 12x + 2^2 = (3x)^2 - 2*(3x)*2 + 2^2 =(3x-2)^2


kontrol:
(3x-2)^2 = (3x-2)(3x-2) = (3x)^2 - 6x - 6x + 4 = 9x^2 - 12x + 4


Skriv et svar til: Kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.