Matematik
Log eller Ln..? (Haster!!)
05. september 2007 af
Malije (Slettet)
Jeg har fået stillet disse opgaver til en aflevering som jeg ikke lige kan finde ud af!
løs ligningerne:
1) ln(12x+40)=2
2) e^2x+3=13
3) 0,5^2x+3=8
Håber der er en der kan hjælpe mig til at forstå måden man laver de her på! :)
løs ligningerne:
1) ln(12x+40)=2
2) e^2x+3=13
3) 0,5^2x+3=8
Håber der er en der kan hjælpe mig til at forstå måden man laver de her på! :)
Svar #1
05. september 2007 af Mandelbrot (Slettet)
e^ln(x)=x
ln(e^x)=x
ln(a^x)=x*ln(a)
Disse tre regneregler skal du bruge. Den første i opg 1, den 2. i opg. 2, osv.
ln(e^x)=x
ln(a^x)=x*ln(a)
Disse tre regneregler skal du bruge. Den første i opg 1, den 2. i opg. 2, osv.
Svar #2
05. september 2007 af chrisjorg (Slettet)
Afhængigt af hvilken gren af matematikken der er tale om betyder Log notationen noget forskelligt.
I matematisk analyse er Log=Ln mens det også kan være Log=Log_10 eller Log=Log_2 så pas på med hvad du mener.
I matematisk analyse er Log=Ln mens det også kan være Log=Log_10 eller Log=Log_2 så pas på med hvad du mener.
Skriv et svar til: Log eller Ln..? (Haster!!)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
