Matematik
Potensregning
05. september 2007 af
Raggy (Slettet)
Sidder med en opgave der omhandler en potentiel vækstfunktion, jeg har fundet funktionsforskriften for funktionen og mangler nu kun at regne nogle få ting ud.
Det der volder mig problemer er dog en vel nok simple omregning/isolering af x, men jeg kan ikke huske hvordan, og en halv-febrilsk søgning igennem mine matematik bøger hjalp heller ej.
2,25=1,648906114*x^0,164874788
Og så skal X bare isoleres, men hvordan? :(
Det der volder mig problemer er dog en vel nok simple omregning/isolering af x, men jeg kan ikke huske hvordan, og en halv-febrilsk søgning igennem mine matematik bøger hjalp heller ej.
2,25=1,648906114*x^0,164874788
Og så skal X bare isoleres, men hvordan? :(
Svar #1
05. september 2007 af Mandelbrot (Slettet)
2,25=A
1,648906114=B
0,164874788=C
dvs.
A = B * x^C <=> A/B = x^C <=> (A/B)^(1/C) = x
1,648906114=B
0,164874788=C
dvs.
A = B * x^C <=> A/B = x^C <=> (A/B)^(1/C) = x
Skriv et svar til: Potensregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
