Matematik
drilsk matrixopgave
09. september 2007 af
math-freak++ (Slettet)
Matricerne A, B og C er givet. Vi skal nu finde matricen X
i
AX+B=X. Hvordan gøres det?
i
AX+B=X. Hvordan gøres det?
Svar #1
09. september 2007 af Riemann
Udregn AX. For hver komponent i,j har du du en ligning på formen
_{ij} + b_{ij} = x_{ij}$)
Prøv at se om du ikke kan få noget ud af det...
Prøv at se om du ikke kan få noget ud af det...
Svar #3
09. september 2007 af Riemann
Det var måske ikke det bedste råd jeg lige gav dig. Omskriv i stedet således
(A-I)X+B=0
hvor I er enhedesmatricen og 0 er 0-matricen. Dette kan omskrives til
X+(A-I)^(-1)B=0
hvis A-I er invertibel
(A-I)X+B=0
hvor I er enhedesmatricen og 0 er 0-matricen. Dette kan omskrives til
X+(A-I)^(-1)B=0
hvis A-I er invertibel
Svar #4
09. september 2007 af sheaf (Slettet)
Brug at X = IX hvor I er (n,n)-enhedsmatricen og X er (1,n). Med A (n,n) bliver så
AX + B = X <=> AX - IX = -B <=> (A-I)X = -B
som løses på sædvanlig måde.
AX + B = X <=> AX - IX = -B <=> (A-I)X = -B
som løses på sædvanlig måde.
Skriv et svar til: drilsk matrixopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
