Matematik
Nulreglen
09. september 2007 af
anders_h (Slettet)
Hej
Er der nogen der kan forklare hvordan man bruger nulreglen i ligninger?
Et eksempel på en opgave kunne være:
2x(x+1)=0
Går i 1.g
pft.
Mvh. Anders
Er der nogen der kan forklare hvordan man bruger nulreglen i ligninger?
Et eksempel på en opgave kunne være:
2x(x+1)=0
Går i 1.g
pft.
Mvh. Anders
Svar #2
09. september 2007 af Benjamin. (Slettet)
Hvis vi eksempelvis har
(x^2-4)(2x+20) = 0
betyder det, at vi har et produkt, som er lig med 0. Hvis produktet er lig med nul, betyder det, at enten den ene eller anden faktor må være lig med nul. Derfor fås:
(x^2-4)(2x+20) = 0
<=> x^2-4 = 0 v 2x+20 = 0
<=> x^2 = 4 v 2x = -20
<=> x = 2 v x = -2 v x = -10
(hvor "v" betyder "eller")
(x^2-4)(2x+20) = 0
betyder det, at vi har et produkt, som er lig med 0. Hvis produktet er lig med nul, betyder det, at enten den ene eller anden faktor må være lig med nul. Derfor fås:
(x^2-4)(2x+20) = 0
<=> x^2-4 = 0 v 2x+20 = 0
<=> x^2 = 4 v 2x = -20
<=> x = 2 v x = -2 v x = -10
(hvor "v" betyder "eller")
Svar #3
09. september 2007 af anders_h (Slettet)
Okay tak, det hjalp på forståelsen :-)
Hvornår er det så at man sætter noget uden for parentes?
F.eks. har jeg et eksempel fra en bog
2x^2+3x=0 <=>
x(2x+3)=0 <=>
x=0 v 2x+3=0 <=>
x=0 v x=-1,5
Hvornår er det så at man sætter noget uden for parentes?
F.eks. har jeg et eksempel fra en bog
2x^2+3x=0 <=>
x(2x+3)=0 <=>
x=0 v 2x+3=0 <=>
x=0 v x=-1,5
Svar #4
09. september 2007 af anders_h (Slettet)
Hov, hvordan kan du få x til at være -2 i Svar #2 ?
Skriv et svar til: Nulreglen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
