Matematik

Log

11. september 2007 af bobop (Slettet)
Er der nogen der kan forklare mig hvordan man regner sådanne opgaver ud, dog uden hjælp fra lommeregner!

log(v10), log(^5v10^7), log((10^1/2)*(10^2/3)*(10^1/6))

Ved nogen hvad forskellen på ln og log er??

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Du bruger dine logaritmeregler: Den første kan skrives som 10^(1/2), så vi bruger log(x^n)=n*log(x), altså=1/2, den anden mangler der vist noget?, den tredje ganger du først ud ved hjælp af potensreglerne, adder eksponenterne: 1/2+2/3+1/6=4/3, så får du log(10^(4/3)=4/3. Går ud fra, at vi taler om 10-talslogaritmen, da der ikke står et index.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2007 af mathon


bemærk:
log(10^n) = n

log(sqr(10)) = log(10^0,5) = 0,5

log(10^5*v10^7) = log(10^(5+1,5)) = 5+1,5 = 6,5
osv...


log(x) = (1/ln(10))*ln(x)

log har grundtallet 10 og log'(x) = 1/(ln(10)*x)

ln har grundtallet e = ca. 2,71828 og ln'(x) = 1/x

alle logaritmefunktioner er proportionale, dvs. log2(x) = k*log1(x), hvor k er en proportionalitetskonstant...

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2007 af mathon


rettelse:

log(10^5*v10^7) = log(10^5*(10^0,5)^7) = log(10^5*10^3,5) = log(10^(5+3,5)=

log(10^8,5) = 8,5

Skriv et svar til: Log

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.