Matematik

Differentiale regning optimering

11. september 2007 af Skaaning (Slettet)
Opgaven lyder:
bestem ved hjælp af diff.regning dimensionerne h, og b(bredden på en kasse) så arealet bliver mindst muligt. Vi ved kassen har længden 1 m.
Der er opgivet en funktion for arealet af højden, på en kasse:

A(h)=1/h+2*h

ved stikordet her er optimering, men men men. Har ikk kunne starte.
Nogen der gider "skubbe" mig i den rigtige retning?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2007 af mathon


er det
1) A(h)=1/h + 2*h
eller
2) A(h)=1/(h+2*h)???

Svar #2
11. september 2007 af Skaaning (Slettet)

det er 1)

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2007 af mathon


A'(h) = 2 - 1/h^2

der er lokale ekstrema, hvor A'(h) = 0

bestem minimum for A(x)....

Svar #4
11. september 2007 af Skaaning (Slettet)

Det er da det da.

Takker!!

Skriv et svar til: Differentiale regning optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.