Matematik

Polynomier

12. september 2007 af fedtbjerg (Slettet)
Er der nogle som kan hjælpe med denne opgave? jeg har virkelig brug for hjælp og skal bruge den til imorgen..


a) st b = 4 og c = 0. Hvilke vrdier skal a have, for at rdderne bliver 0 og -4?
b) Konstrur et andengradspol. Med dobbeltroden 3.
c) Eksperimentr med modellen og skriv ca. 11 linjers tekst, hvor du redegr for andengradspolynomiers generelle opfrelse. Fx 1. Parablens grene og a. 2 skring med y-aksen og c. 3. Antal rdder og d.

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2007 af andersbm (Slettet)

a) Du kender formlen formlerne for rødderne:

x=(-b+-Sqare(d))/2a....du kender ikke d, men den kan udtrykkes ved følgende:

x=(-b+-(b^2-4ac))(2a...så kan du selv isolere a i de to, når du har sat tallene ind.

b)
Det er forholdsvis nemt og du kan bare finde på en...Prøv evt. at gætte dig frem, da du ved at rødderne er værdierne for y=0

c)
Hvilken variabel bestemmer skæringen med y-aksen...prøv at ændre på tallene i forskriften.

Hvad afgører om parablens bene ligger op og ned af...prøv ændrer på hældningen a...mellem negativ og positiv.

Prøv at se på diskriminantformlen...Se på hvad rødderne bliver afhængig af om den er 0, negativ eller positiv


Svar #2
12. september 2007 af fedtbjerg (Slettet)

Forstår ikke din besvarelse for a? men tak for et hurtigt svar :)

Svar #3
12. september 2007 af fedtbjerg (Slettet)

Jeg ved ikke om du har arbejdet med TI interactive?

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2007 af andersbm (Slettet)

Jeg har faktisk gjort besvarelse a alt for stor..

Gør flg.
et generelt 2.grads polynoium udtrykkes således:
ax^2+bx+c
Du kender b og c..
ax^2+4...du kender rødderne 0 og -4!

Du ved at y-værdien er 0, når du ser på rødderne, da det er der hvor grafen skærer x-aksen...

Du sætter funktionen lig med nul for at finde ud af hvor funktionen skærer grafen:

0=ax^2+4x

Hvis du sætter -4 ind på a's plads....og isolerer a! Finder du ud af hvad a er og derefter kan du jo bare tjekke det ved hjælp af de generelle formler

Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.