Matematik

Ligebenet, retvinklet trekant

12. september 2007 af memomo (Slettet)
Hej allesammen

Burde egentlig være nemt, men er simpelthen blevet i tvivl med denne her opgave, fordi trekanten både skal være ligebenet og retvinklet. Her kommer den:

I en ligebenet trekant ABC er AC og BC de lige lange sider, og siden AB er 2 enheder længere end BC

a) Bestem a, således at vinkel C = 90 grader

Nogen forslag? :S

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2007 af mathon


(a+2)^2 = 2a^2...

Svar #2
12. september 2007 af memomo (Slettet)

Kan du forklare det nærmere? :S Altså jeg bruger pythagoras' sætning...

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2007 af mathon


hypotenusen er a+2

begge kateter er a

(a+2)^2 = a^2 + a^2 = 2a^2

Svar #4
12. september 2007 af memomo (Slettet)

Okay.. men (måske er det bare mig der er helt dum) er det så mit endelige svar?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2007 af mathon


du skal beregne a

Svar #6
12. september 2007 af memomo (Slettet)

but how? jeg kan simpelthen ikke komme videre :S

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2007 af mathon


(a+2)^2 = 2a^2

a^2 + 4a + 4 = 2a^2
eller

a^2 - 4a - 4 = 0 og a>0..., som du løser med hensyn til a

Svar #8
12. september 2007 af memomo (Slettet)

Okay.. mange tak for hjælpen (:

Skriv et svar til: Ligebenet, retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.