Matematik

Andengradsligning

13. september 2007 af din--mor (Slettet)
Jeg vil meget gerne have hjælp til denne opgave:

Grafen for en funktion f(x) er en parabel, som skærer koordinatsystemets akser i punkterne; P(2,0), Q(8,0) og R(0,4)

Bestem en forskrift for f(x)

Håber i kan hjælpe mig..

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2007 af mathon


y = a(x-r1)(x-r2) = a(x^2 - (r1+r2)x + r1*r2) =

ax^2 + (-a(r1+r2))x + a*r1*r2

(r1 og r2 er rødderne)

som giver

4 = a(0-2)(0-8), hvora a kan beregnes

b = -a(2+8) og c = a*2*8

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2007 af mathon


...alternativt

y = ax^2 + bx + c
og

4 = a(0)^2 + b*0 + c

Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.