Matematik
sinusrelationer
14. september 2007 af
thelife (Slettet)
hej
skal fortælle om sinusrelationer til rapport
kan man sige at
man bruger det til at finde sider og vinkler
hvis man skal finde en eller flere vinkler skal man altid kende 2 sider og en vinkel
og hvis man skal finde sider skal man kende 2 vinkler og en side
kan det passe
tak på forhånd
skal fortælle om sinusrelationer til rapport
kan man sige at
man bruger det til at finde sider og vinkler
hvis man skal finde en eller flere vinkler skal man altid kende 2 sider og en vinkel
og hvis man skal finde sider skal man kende 2 vinkler og en side
kan det passe
tak på forhånd
Svar #1
14. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Ja, hvis du kender to sider og en vinkel kan du bruge sinusrelationerne:
sinA/a = SinB/b = SinC/c
sinA/a = SinB/b = SinC/c
Svar #2
14. september 2007 af mathon
a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C) (= 2R, hvor R er radius i trekantens omskrevne cirkel)
når man bruger eksempelvis
a/sin(a) = b/sin(b) ses det, at der er tale om fire stk-variable, hvor af de tre skal være kendt for at kunne beregne den ønskede fjerde.
side_1/sin(modstående vinkel_1) og side_2/sin(modstående vinkel_2)
eller omvendt:
sin(modstående vinkel_1)/side_1 og sin(modstående vinkel_2)/side_2
her er du naturligvis opmærksom på
at
sin(V) = sin(180°-V), når vinkelmålet er grader
sin(x) = sin(pi-x), når vinkelmålet er radianer, som udtrykker
supplementvinkler har samme sinus-værdi
og afstedkommer,
at der undertiden kan være to løsninger til en ligning af typen
sin(V) = 0,7812
.........................................................................
udledelsen af sin-relationen har du vel styr på
Skriv et svar til: sinusrelationer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
