Matematik

diffe

14. september 2007 af Hami-D (Slettet)
Bestem ligningen til de tangenter til grafen for f, der er parallelle med linien l:y=-3 når f(x)=2x^3-3x^2.

Please hjælp.

Svar #1
14. september 2007 af Hami-D (Slettet)

differentialregning skal der stå. kom til at trykke enter midt i skrivningen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2007 af mathon


l:y = -3 = 0*x - 3 har hældningstal 0

for hvilke x er f'(x) = 0 ???

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2007 af ibibib (Slettet)

Da l har hældningen 0 kan du bestemme røringspunktets x-koordinat ved at løse ligningen
f '(x)=0.

Svar #4
14. september 2007 af Hami-D (Slettet)

Den giver bare 0 gør den ikke? :O

Når jeg differentierer den giver den f'(x)= 6*x^2-6-x

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2007 af Sherwood (Slettet)

Jo, den giver 0. 6*x skal det nu være til sidst. Men er vel også, hvad du mener.

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2007 af ibibib (Slettet)

Så skal du løse ligningen
0 = 6x²-6x

Skriv et svar til: diffe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.