Matematik
matematik...:0(
16. maj 2004 af
zaca (Slettet)
hej..
Jeg har en opgave her, som jeg er ret dum til... vil nogen forklar mig, hvordan jeg skal lave den?? plz?
1. I et bestemt spil, er sandsynligheden for gevinst 35%, hver gang spillet gennemføres.
Spillet gennemføres 12 gange uafhængigt af hinanden.
a. Bestem sandsynligheden for, at der opnås gevinst mindst 1 gang.
b. Bestem sandsynligheden for, at der opnås gevinst netop 5 gange.
c. Bestem det mest sandsynlige antal gange, der opnås gevinst.
PLeasssssssssssssseeeeeeeeeeeeeee hjÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP
Jeg har en opgave her, som jeg er ret dum til... vil nogen forklar mig, hvordan jeg skal lave den?? plz?
1. I et bestemt spil, er sandsynligheden for gevinst 35%, hver gang spillet gennemføres.
Spillet gennemføres 12 gange uafhængigt af hinanden.
a. Bestem sandsynligheden for, at der opnås gevinst mindst 1 gang.
b. Bestem sandsynligheden for, at der opnås gevinst netop 5 gange.
c. Bestem det mest sandsynlige antal gange, der opnås gevinst.
PLeasssssssssssssseeeeeeeeeeeeeee hjÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP
Svar #1
16. maj 2004 af Cas_sen (Slettet)
Der er vel ingen grund til at overdrive med alle de Æ'er alle for som regel hjælp :-)
Du har som du sikkert allerede ved at gøre med en binomialfordeling.
Du kan altså starte med at skrive dine parametre op.
X ~ b( 12 ; 0,35 )
Du kender n = 12 & p = 0,35
a)
Her stiller du det op som
P(X >/- 1)
>/- = (større eller ligmed)
b)
P(X = 5)
du kender sikkert formlen med K n,r
da det jo netop er formlen for punktsandsynlighed du skal bruge
c)
Den er vidst nemmere end du tror :-)
Du finder blot middeltallet
Tænk logisk i sådan en opgave, hvor stor er chanchen for gevist når du spiller 12 gange og der er gevinst i 35% af spillene ?
Du har som du sikkert allerede ved at gøre med en binomialfordeling.
Du kan altså starte med at skrive dine parametre op.
X ~ b( 12 ; 0,35 )
Du kender n = 12 & p = 0,35
a)
Her stiller du det op som
P(X >/- 1)
>/- = (større eller ligmed)
b)
P(X = 5)
du kender sikkert formlen med K n,r
da det jo netop er formlen for punktsandsynlighed du skal bruge
c)
Den er vidst nemmere end du tror :-)
Du finder blot middeltallet
Tænk logisk i sådan en opgave, hvor stor er chanchen for gevist når du spiller 12 gange og der er gevinst i 35% af spillene ?
Svar #2
16. maj 2004 af Cas_sen (Slettet)
bilag til c)
middelværdien beskrives i binomialfordeling til
μ = n·p
middelværdien beskrives i binomialfordeling til
μ = n·p
Skriv et svar til: matematik...:0(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
