Matematik

Tangent i differentialregning

15. september 2007 af Nanaa (Slettet)
Om en funktion f(x) oplyses, at f(x) er løsning til differentialligningen dy/dx=(2x+1)y^2

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P(0,-1)

Nogen der ved hvordan jeg skal gribe det an?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2007 af ibibib (Slettet)

Ja, sæt ind i tangentens ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2007 af volcom1

hvis du sætter punktet du har fået opgivet ind i differential ligningen, kan du bestemme dy/dx, som jo er hældningen til tangenten i punktet, dermed kender du et punkt og en hældning til den ligning du skal bestemme, og så burde det ikke være noget problem at opskrive ligningen for en ret linje

Svar #3
16. september 2007 af Nanaa (Slettet)

Men når jeg skal sætte ind i tangentens ligning er det så dy/dx=(2x+1)y^2 jeg skal bruge?

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

xo = =
yo = -1
f '(xo) = dy/dx = (2·0+1)·(-1)² = 1

Svar #5
16. september 2007 af Nanaa (Slettet)

Altså i tangentens ligning skal jeg både bruge f'(x0) og f(x0).. Hvad er
f(xo) så ??

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

hmm.
f(xo) = y0 = -1.

Svar #7
16. september 2007 af Nanaa (Slettet)

Kan ikke se hvorfor???!!

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

Du får oplyst yo i opgaven. Punktet p(0,-1).

Svar #9
16. september 2007 af Nanaa (Slettet)

Ja, men kan ikke se hvorfor y0= f(xo) ? :s

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. september 2007 af ibibib (Slettet)

Det er to skrivemåder for det samme: y=f(x)

Svar #11
16. september 2007 af Nanaa (Slettet)

Nåårh :D Tak !

Skriv et svar til: Tangent i differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.