Matematik

Vejledning til ti-89

15. september 2007 af Nanaa (Slettet)
Nogen der kan fortælle mig hvad det betyder på grafregneren ti-89 når der indgår et @ i resultatet?

Fx når jeg bruger solve funktionen, kan resultatet komme ud på flg måde: 800 + (2+@*6^77) + 6 osv osv?

Hvordan kan jeg undgå det?

:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2007 af mathon


@ betyder et helt tal, dom

ofte opleves ved løsning af trigonometriske ligninger:

eks.
cos(x) = a

x = cos^-1(a)+@*2pi,

du ville skrive

x = cos^-1(a)+ p*2pi, hvor p = 0,+-1,+-2,+-3,........

altså en heltallig parameter

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2007 af mathon


dom --> der

Svar #3
16. september 2007 af Nanaa (Slettet)

Altså jeg får et resultat der ser sådan her ud:

x= 117.647*(@n1* pi + 1.99273) or x=117.647*(@n1* pi + .878065)

hvor jeg meget gerne skulle få et resultat der ser sådan her ud:
x = 103 or x = 233

Hvad gør jeg forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2007 af mathon


...når man ikke har hele opgaveteksten, er det umuligt at tage stilling til en eventuel foreliggende beregningsfejl...:)

Svar #5
18. september 2007 af Nanaa (Slettet)

Opgaven lyder:

f(x) = 0.08*sin(0.017x-1.30)+12.13

Og så skal man så bestemme de værdier af x hvor f(x) bliver 12,5

Svar #6
18. september 2007 af Nanaa (Slettet)

Hov, f(x) = 0.84*sin(0.017x-1.30)+12.13

Skriv et svar til: Vejledning til ti-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.