Matematik

Matrmatik Eksamenssæt

16. maj 2004 af Niels (Slettet)
I sættet:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/UDEN_2002-8-4.pdf

Er jeg kommet lidt i tvivl om opgave 8.

Man skal bestemme F(4) og F(8) og får oplyst F(0)=-2
Desuden kendes de to punktmængeder.

Skal jeg bare sige:
2=F(4)-(-2) --> F(4)=4

og så

-6=F(8)-F(4) --> -6=F(8)-4 --> F(8)=-2

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2004 af Kasper G. (Slettet)

Hej, ja din fremgangsmåde er god nok. Men ville bare lige rette dine resultater:
2=F(4)-F(0) <=> F(4)=F(0)+2=-2+2=0

og derfor:

-6=F(8)-F(4) <=> F(8)=-6+F(4)=-6+0=-6

Svar #2
16. maj 2004 af Niels (Slettet)

Ja, var vist lidt hurtig der:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2004 af zIOn (Slettet)

Hvordan kommer i frem til den løsning?
Hilsen den nysgerrige :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2004 af tante_toffee (Slettet)

fordi:

F(0)=-2
M1=2, hvor M1 ligger over x-aksen, dvs.
F(4)-F(0)=2 <=> F(4)=2+(-2)=0
M2=6, hvor M2 ligger under x-aksen, dvs. F(8)-F(4)=-6 <=> F(8)=-6+0=-6

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2004 af zIOn (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan arealerne mellem funktion og akse spiller ind her.

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2004 af tante_toffee (Slettet)

arealer vil altid være positive, derfor er M1=2 og M2=6, men da M2 ligger under x-aksen er F(8)-F(4) negativ...

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2004 af Mads^^ (Slettet)

det er reglen der gør at vi kan finde det bestemte integral der bruges.
A=F(b)-F(a)

Skriv et svar til: Matrmatik Eksamenssæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.