Matematik
vektorregning
16. september 2007 af
Nithelizius (Slettet)
Hey det drejer sig om opgave 720 i MAT3H:
skriver ikke streger over vektorerne :)
idet a er en egentlig vektor, er:
|a|=2, b=3a-2a, c=-a+2a
Bestem vinklen mellem b og c ved at give a koordinater, og gør rede for, hvorfor denne metode er lovlig.
Dvs. vi skal vel finde vektor a til at starte med?
Idet dens længde er 2, kan den vel kun være (-1,1), (-1,-1), (1,1) og (1,-1).. Men idet det eneste der gælder at at længden skal være 2 kan vi vel bare bruge en af ovenstående? korrekt?
skriver ikke streger over vektorerne :)
idet a er en egentlig vektor, er:
|a|=2, b=3a-2a, c=-a+2a
Bestem vinklen mellem b og c ved at give a koordinater, og gør rede for, hvorfor denne metode er lovlig.
Dvs. vi skal vel finde vektor a til at starte med?
Idet dens længde er 2, kan den vel kun være (-1,1), (-1,-1), (1,1) og (1,-1).. Men idet det eneste der gælder at at længden skal være 2 kan vi vel bare bruge en af ovenstående? korrekt?
Svar #1
16. september 2007 af Nithelizius (Slettet)
lige meget har fundet ud af det selv :).. hvis det skulle interessere nogle, så er fremgangsmåden følgende:
man kan give den en af ovenstående koordinatsæt og så regne.
dog skal man huske at sætte alt i anden, dvs.
cosv= a*b / |a|*|b|
her skal man så bare sætte det hele i anden for at udregne det (da man ellers kan få negativt fortegn.
Hermed skal man altså finde
(a*b)^2 = a^2+b^2+2ab - hvorefter man bare tager kvadratroden af det for at få a*b..
og |a|^2 samt |b|^2 , hvor man skal huske at |a|^2 = a^2 osv.
så er den lige til at løse (:
man kan give den en af ovenstående koordinatsæt og så regne.
dog skal man huske at sætte alt i anden, dvs.
cosv= a*b / |a|*|b|
her skal man så bare sætte det hele i anden for at udregne det (da man ellers kan få negativt fortegn.
Hermed skal man altså finde
(a*b)^2 = a^2+b^2+2ab - hvorefter man bare tager kvadratroden af det for at få a*b..
og |a|^2 samt |b|^2 , hvor man skal huske at |a|^2 = a^2 osv.
så er den lige til at løse (:
Skriv et svar til: vektorregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
