Matematik

Forskrift for f

16. september 2007 af :D (Slettet)
Hej
Nogle der kunne hjælpe mig med denne opgave. Kan slet ikke forstå, hvad det er jeg skal gøre.



Differentialligningen: (dy/dx)=-2xy + x

har en løsning y = f(x). hvis graf går gennem P(1,2).

I) Bestem en forskrift for f.



På forhånd mange tak,
:D

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2007 af eightx2 (Slettet)

-2xy+x = x(-2y+1)

Brug derfor separation af de variable.

Svar #2
16. september 2007 af :D (Slettet)

Okay... Kunne du hjælpe mig med dette indlæg også: "Monotoniforhold for f".

På forhånd mange tak,
:D

Svar #3
16. september 2007 af :D (Slettet)

Passer det at:


INT(-2y+1 dy) = INT(x dx)

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2007 af eightx2 (Slettet)

#3
Nej,

int(1/(-2y+1) dy) = int(x dx).

Svar #5
16. september 2007 af :D (Slettet)

Hvordan det?

Svar #6
16. september 2007 af :D (Slettet)

Kunne du vise mig led for led, hvordan jeg skal integrer (1/(-2y+1) dy)?


På forhånd mange tak,
:D

Svar #7
17. september 2007 af :D (Slettet)

Jeg fandt ud af at integrere:

(x/1-2y)=0,5x^2

Men jeg kanikke forstå hvordan jeg kan isolere y. Kan du hjælpe mig med det?

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. september 2007 af eightx2 (Slettet)

Du integrerer ikke korrekt.

int( 1/(-2y+1) dy ) =

t = -2y+1 , dt/dy = -2 , dy = -1/2 dt

int( 1/t * (-1/2) dt ) =

-1/2 * int( 1/t dt )

osv.

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2007 af mathon


se
http://www.peecee.dk/index.php?id=68289

Skriv et svar til: Forskrift for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.