Matematik
differentialregning
16. september 2007 af
53 (Slettet)
hej hej :)
har fået pålydende opgave:
når f(x)=1/x er f'(x0)=-1/x0^2. benyt dette til at angive en ligning for tangenten til grafen for f i (-2,f(-2)).
undersøg derefter om den fundne tangent er parallel med tangenteen i (2,f(2))
jeg har prøvet at løse den, men får y=1/4x i begge :s kan ikke helt forstå hvofor, en som evt. kan hjælpe??
har fået pålydende opgave:
når f(x)=1/x er f'(x0)=-1/x0^2. benyt dette til at angive en ligning for tangenten til grafen for f i (-2,f(-2)).
undersøg derefter om den fundne tangent er parallel med tangenteen i (2,f(2))
jeg har prøvet at løse den, men får y=1/4x i begge :s kan ikke helt forstå hvofor, en som evt. kan hjælpe??
Svar #1
16. september 2007 af josemaria (Slettet)
Hvad blev ligningenerne til? For at undersøge om de er paralelle, skal du tage udgangspunktet i hældningen.
Svar #3
16. september 2007 af josemaria (Slettet)
Altså, hvis de har samme hældning, så er de paralelle.. a= hældning. Hvis du har fået a=1/4 i begge, så er de paralelle med hinanden.
Svar #5
17. september 2007 af mathon
tangentligning i punktet Po(xo,yo):
y - f(xo) = f'(xo)(x-xo)
der for Po(-2,f(-2))
giver
y - f(-2) = -1/(-2)^2(x+2) eller y = -(1/4)x - 1
og
for Po(2,f(2))
giver
y - f(2) = -1/2^2(x-2) eller y = -(1/4)x + 1
hvis du finder samme hældningskoefficient for de to tangenter, er det jo ikke så mærkværdigt - det er nemlig rigtigt.
Skriv et svar til: differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
