Matematik

tangentligning

17. september 2007 af mikeh (Slettet)
funktionerne f og g er bestemt ved

f(x) = x^2-2x+4

g(x) = (1/3)x^3 - (2/3)x^2 +2x-3

BEregn de værdier af t, for hvilke tangenten til grafen for f i punktet P(t,f(t)) er parallel med tangenten til grafen for g i punktet Q(t,g(t))

forstår det ikke

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2007 af mathon


differentier begge funktioner

løs f'(t) = g'(t) med hensyn til t...

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2007 af mathon


f'(x) = 2x - 2 og g'(x) = x^2 - (4/3)x + 2


f'(t) = 2t - 2 og g'(t) = t^2 - (4/3)t + 2
og

t^2 - (4/3)t + 2 = 2t - 2, hvoraf

t^2 - (10/3)t + 4 = 0, som du løser...

Svar #3
17. september 2007 af mikeh (Slettet)

nice :P så det bare en 2.gradsligning?

forresten mathon; tænkte på om du ikk har noter om differentiel og integrationsregning? jeg vil nemlig virkelig gerne være en haj til det?

Svar #4
17. september 2007 af mikeh (Slettet)

by the way..

hvad er formen for at differentiere ;

(1/3)x^3

og

(2/3)x^2

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2007 af mathon


samme regel
til begge:

(k*x^n)' = k(x^n)' = k*(n*x^(n-1))


Svar #6
18. september 2007 af mikeh (Slettet)

der findes jo ingen løsninger, hvis man skal løse ligningen som en 2.grads?

Skriv et svar til: tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.