Matematik

Hjælp til matematikopgave

17. september 2007 af Cathrinebinderup (Slettet)
En eksponentiel udvikling har forskriften f(x)=1,3*0,89^x

a) Bestem, hvor meget funktionsværdien vokser, når x-værdien vokser med 1.

b) Bestem halveringskonstanten T½.

c) Løs ligningen f(x)= 0,25

er følgende resultater korrekte?

a) 1,157
b)5,9
c) 14,15


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2007 af mathon


a) forkert

b) 5,94803

c) x = 14,1475


Svar #2
17. september 2007 af Cathrinebinderup (Slettet)

Okay. I b og c har jeg så bare afrundet. I a'eren sætter man så ikke bare 1 ind på x'ets plads ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2007 af mathon


nej man sætter x+1 på "x's plads"

f(x+1) - f(x) = -0,143*0,89^x .....(minus fordi f(x) er aftagende)

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2007 af mathon


f(x+1) - f(x) = 1,3*0,89^(x+1) - 1,3*0,89^x = 1,3*0,89^x*0,89 - 1,3*0,89^x=

1,3*0,89^x(0,89 - 1) = 1,3*0,89^x*(-0,11) = -0,143*0,89^x

Svar #5
19. september 2007 af Cathrinebinderup (Slettet)

#3
Hvorfor har du skrevet -0,143 ??

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2007 af mathon

#5
1,3*(-0,11) = -0,143


i øvrigt kunne ændringen
også udtrykkes

f(x+1) = 0,89(1,3*0,89^x) = 0,89*f(x),
hvoraf

f(x+1)/f(x) = 0,89/1

[f(x+1)-f(x)]/f(x) = [0,89-1]/1 = -0,11 = -11%


når x-værdien vokser med 1, vokser funktionsværdien med -11% dvs. falder med 11%

Skriv et svar til: Hjælp til matematikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.