Matematik

trekants-regning

18. september 2007 af muskelsvend (Slettet)
jeg har en trekant, side a= 1,5 side c=2,0.
opgaven lyder så:

Der findes to værdier af siden b, for hvilke vinkel C = 30 grader. Beregn disse to værdier af b.
jeg har brugt sinusrelationen til at finde en værdi af b. men jeg mangler jo stadig én værdi af b, så det kan da ikke være den rigtige måde!
Er der nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2007 af ABreine (Slettet)

Det er et dobbelttydigt tilfælde. Prøv at tegn den ene trekant, den hvor du fandt en vinkel. Og derefter lav vinkel B meget større. træk den så langt om, at vinkel C igen bliver 30 grader.

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2007 af Shase (Slettet)

Hvis du brugte sinus ved du også at det er muligt den skærer flere steder. Det er så det andet sted du skal finde.

Hvis du har vinklen på den ene B, mener du finde den anden ved at sige: 180 - B = ny B

Svar #3
18. september 2007 af muskelsvend (Slettet)

jamen det er jo siden b, jeg skal finde. og det er siden der har to værdier.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2007 af ABreine (Slettet)

Ja, så prøv mit eksempel. Tegn den, og se, at der er 2 længder af b, der kan give en vinkel på 30 grader. Der skal tegnes i denne opgave.

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2007 af mathon


se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=397676&opret=1#opret

Skriv et svar til: trekants-regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.