Matematik

f(x)=x*ln(x^2)-2x

19. september 2007 af parisa (Slettet)
Hvordan er det lige når man diffenterer en funktion der både er sammensat og et produkt? Jeg kender svaret men ved ikke m. mellemregningerne:
f(x)=x*ln(x^2)-2x

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2007 af Esbenps

Du kører bare frem skridt efter skridt, som du plejer:

g(x) = x*ln(x^2)

g'(x) = 1*ln(x^2) + x*(ln(x^2))' = ln(x^2) + x*1/(x^2)*(x^2)' = ln(x^2) + x*1/(x^2)*2x = ln(x^2) + 2

De ekstra -2x skal bare differentieres for sig selv...

Svar #2
19. september 2007 af parisa (Slettet)

Mange tak.

Skriv et svar til: f(x)=x*ln(x^2)-2x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.