Matematik
Funktioner/ligning
19. september 2007 af
allouise88 (Slettet)
Hej,
Jeg sidder lidt fast i den her opgave:
Funktionen f har forskriften f(x)=-x^2+bx-4
Bestem b så ligningen f(x)=0 har netop én løsning.
Hvordan gør man?
Håber nogen vil svare - jeg skal aflevere i morgen.
Vh AL
Jeg sidder lidt fast i den her opgave:
Funktionen f har forskriften f(x)=-x^2+bx-4
Bestem b så ligningen f(x)=0 har netop én løsning.
Hvordan gør man?
Håber nogen vil svare - jeg skal aflevere i morgen.
Vh AL
Svar #1
19. september 2007 af JesperJuul (Slettet)
Den har netop én løsning ved d = 0. Så:
d = b^2 - 4-ac
=> 0 = b^2 - 16
<=> b^2 = 16
<=> b = 4.
d = b^2 - 4-ac
=> 0 = b^2 - 16
<=> b^2 = 16
<=> b = 4.
Skriv et svar til: Funktioner/ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
