Matematik
variabler og udtryk
20. september 2007 af
do-zap (Slettet)
min opg lyder:
en trekants areal er bestemt ved dens højde og dens grundlinie og en cirkels areal er bestemt ved dens radius. en trekant og en cirkel skal have samme areal.
a) indfør passende variabler, og opstil et udtryk, som beskriver denne sammenhæng
b) udtryk radius i cirklen ved trekantens højde og grundlinie
jeg ved ikke hvad der menes med variabler og udtryk i opg a og har igen idet om hvordan man laver det plz hjælp! tak på forhånd!!
en trekants areal er bestemt ved dens højde og dens grundlinie og en cirkels areal er bestemt ved dens radius. en trekant og en cirkel skal have samme areal.
a) indfør passende variabler, og opstil et udtryk, som beskriver denne sammenhæng
b) udtryk radius i cirklen ved trekantens højde og grundlinie
jeg ved ikke hvad der menes med variabler og udtryk i opg a og har igen idet om hvordan man laver det plz hjælp! tak på forhånd!!
Svar #1
20. september 2007 af hund (Slettet)
areal trekant = 0.5*h * G
areal cirkel = pi * r^2
0.5*h * G = pi * r^2
Det var svar på a. Her kommer b.
Du skal isolere r.
Dividér med pi og tag kvadratroden på begge sider.
Jeg overlader det til dig.
Skriv gerne dit svar, så skal jeg nok tjekke det.
areal cirkel = pi * r^2
0.5*h * G = pi * r^2
Det var svar på a. Her kommer b.
Du skal isolere r.
Dividér med pi og tag kvadratroden på begge sider.
Jeg overlader det til dig.
Skriv gerne dit svar, så skal jeg nok tjekke det.
Svar #3
20. september 2007 af do-zap (Slettet)
et spørgsmål til: hvorda isolere jeg r ? jeg har jo ikke nogle tal
Svar #4
20. september 2007 af peberdelfinen (Slettet)
#3
Det står jo direkte i #1.
Du deler med pi og tager kvadratroden af det hele. Du behøver slet ingen tal, du løser det bare med symboler.
Det står jo direkte i #1.
Du deler med pi og tager kvadratroden af det hele. Du behøver slet ingen tal, du løser det bare med symboler.
Skriv et svar til: variabler og udtryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
