Matematik

4gradsligning

22. september 2007 af rosiette (Slettet)
Jeg aner ikke hvad man stiller op med sådan en, det har vores lærer intet snakket om, men jeg har gættet mig frem til jeg skal differenter den?

9x^4-4x^2+32x^2-16x-16=0
36x^3-8x+64x-16x-16=0
108^2-8x+64x-16x=0

og så har jeg så brugt diskriminaten

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2007 af hund (Slettet)

Må du løse den grafisk?

Ville nok anvende polynomiers division.

Svar #2
22. september 2007 af rosiette (Slettet)

jeg tror vi må gøre hvad vi vil...jeg aner slet ikke hvordan man gør

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2007 af josemaria (Slettet)

Du kan ikke bare differentere dobbelt. Så får du to forskellige funktioner. Hvad er det præcist opgaven går ud på?

Svar #4
22. september 2007 af rosiette (Slettet)

står bare jeg skal l'se den..den er sat lig med 0

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2007 af The Master (Slettet)

Den første er en kamufleret andengrads-ligning hvor x^2 =z.
Derefter har du et polynomium af tredje grad. Brug gæt-metoden eller Newtoons-Raphsons approksimation.

Endelig har vi en ligning hvor du kan benytte nul-reglen, idét vi udnytter den distributive lov.

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2007 af The Master (Slettet)

Dette er selvfølgelig i betragtning af at vi skal isolere x og ikke finde differentialkvotienten.

Svar #7
22. september 2007 af rosiette (Slettet)

ja oki tak for hjælpen...prøver lige at se om jeg kan finde ud af det med de oplysninger jeg har fået af jer og hvis jeg lige søger lidt

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. september 2007 af The Master (Slettet)

#7 Hvad lød opgaven helt eksakt?

Svar #9
22. september 2007 af rosiette (Slettet)


Løs ligningen både i hånden og via solve

9x^4-4x^3+32x^2-16x-16=0

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

9x^4 - 4x^3 + 32x^2 - 16x - 16 = 0

(x^2 + 4)(9x^2 - 4x - 4) = 0

(ab = 0, a=0 v b=0)

Svar #11
22. september 2007 af rosiette (Slettet)

oki tak...håber ikke vi skal bruge 4 gradsligningerne så meget på b niveau *GG*

Brugbart svar (0)

Svar #12
22. september 2007 af chrisjorg (Slettet)

Jeg har skrevet en interessant opgave om visse besynderlige egenskaber ved fjerdegradsligninger, heriblandt det gyldne snit skjult i kurvens geometri.
Jeg håber den kan hjælpe dig lidt.

http://peecee.dk/?id=69169

Svar #13
23. september 2007 af rosiette (Slettet)

Taaaak det var pænt af dig chris :-)

Skriv et svar til: 4gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.