Matematik
Hvordan ?
22. september 2007 af
Jensbojsen (Slettet)
Et andengradspolynomium f er bestemt ved f(x)=ax^2+bx+c.
Det oplyses, at f har nulpunkterne -2 og 4, samt at f(1)=4,5.
Bestem tallene a,b og c.
Hvordan gør jeg det, har ingen ide?
På forhånd tak.
Det oplyses, at f har nulpunkterne -2 og 4, samt at f(1)=4,5.
Bestem tallene a,b og c.
Hvordan gør jeg det, har ingen ide?
På forhånd tak.
Svar #1
22. september 2007 af -Zeta- (Slettet)
Et andengradspolynomium f kan skrives som
f(x)=a*(x-r1)*(x-r2)
hvor r1 og r2 er de to nulpunkter. Konstanten a kan findes ved at indsætte det givne punkt, dvs. x=1 og f(x)=4,5.
f(x)=a*(x-r1)*(x-r2)
hvor r1 og r2 er de to nulpunkter. Konstanten a kan findes ved at indsætte det givne punkt, dvs. x=1 og f(x)=4,5.
Svar #4
22. september 2007 af -Zeta- (Slettet)
#3.
Ja, så nu kan du indsætte den fundne værdi for a, og reducere udtrykket. Derefter kan du aflæse b og c.
Ja, så nu kan du indsætte den fundne værdi for a, og reducere udtrykket. Derefter kan du aflæse b og c.
Skriv et svar til: Hvordan ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
