Matematik

Retvinklet trekant

23. september 2007 af Ibrahimovic10 (Slettet)
Har fået til opgave at vise at en trekant er retvinklet og hvordan man bestemmer vinklerne!

Hvordan gør man?

Please heeeeeeeeeeeeelp

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2007 af Janjun (Slettet)

Altså du viser, at trekanten er retvinklet ved at lave en lille firkant i den retvinklede spids.

Det sidste har jeg ikke helt forstået, men jeg tror, at du mener, hvordan man bestemmer, hvor mange grader vinklerne i en retvinklet trekant er, hvis det er rigtigt forstået. Så drejer det sig om, hvor lange siderne a og b er.

Svar #2
23. september 2007 af Ibrahimovic10 (Slettet)

Tak for hjælpen makker!

Det med vinklerne, ja det drejer sig om, hvor mange grader der er i vinklerne!

Hvad nu hvis man har f.eks. a= 5, b = 12, c=13

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2007 af mathon


tan(B) = 12/5 = 2,4

<B = tan^-1(2,4)

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2007 af ibibib (Slettet)

Da

er trekanten retvinklet.

Vinklerne bestemmes vha en af formlerne





Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2007 af Janjun (Slettet)

Ved ikke lige om der en formel, man kan bruge, men ellers kan man vel altid prøve at konstruerer den.

Jeg har prøvet at lave den og er kommet frem til, at den har vinklerne:

Den vinkel, som ikke rør linjen a hedder a og det samme gælder med b og c.

A= 23 grader
B= 67 grader
C= 90 grader

Skriv et svar til: Retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.