Matematik

tangentligning

24. september 2007 af Milldirt (Slettet)
hej alle sammen..

jeg sidder med en opgave hvor jeg får at vide at f(x)=0,25x-x^2-x+4. jeg har punktet (-2,0) at gå ud fra. så skal jeg finde tangenthældningen og det er der det kokser. jeg har et program på min lommeregner som kan regne det ud, men får slet ikke det samme i hånden. Jeg skal jo bruge hældningskooeficienten til at opstille tangentens ligning. jeg har 2 tangenter jeg skal opstille en ligning på og den ene har jeg fundet. den er y=6x+12

er der nogen der kan hjælpe mig??

Hilsen Camilla

Svar #1
24. september 2007 af Milldirt (Slettet)

ups.. f(x) hedder 0,25x^3-x^2-x+4

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2007 af dnadan (Slettet)

dvs. f'(x)=3/4*x^2-2x-1...
Find nu f'(-2) og gå videre derfra

Svar #3
24. september 2007 af Milldirt (Slettet)

jeg får samme hældning som i den første tangent, når jeg gør det.. jeg skal finde ligninger for 2 tangenter der går gennem punktet..

den jeg har er:

f'(-2)=6

0=6*-2+b
b=12

y=6x+12

jeg skal finde en anden også...

Svar #4
24. september 2007 af Milldirt (Slettet)

opgaven hedder: grafen for f har en anden tangent der går igennem punktet.

bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2007 af ibibib (Slettet)

Løs ligningen
f '(x)=6
Det giver de to røringspunkter.

Svar #6
24. september 2007 af Milldirt (Slettet)

tak:)

Skriv et svar til: tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.