Matematik

Nem ligning...

18. maj 2004 af Molle (Slettet)
En der gider regne denne?

40 = 0,03x^2*kvadratroden af 4

Svar #1
18. maj 2004 af Molle (Slettet)

ligemeget...

40 = 0,03x^2*2
40/2 = 0,03x^2
20 = 0,03x^2
20/0,03 = x^2
666,66 = x^2
kvr666,66 = x
25,82 = x

LORT!! kunne ikke løse den til årsprøven!!

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2004 af sigmund (Slettet)

Hvordan skal det forstås: Er det 40=0.03*x^(2*sqrt(4)) eller: 40=0.03*(x^2)*2.
I det første tilfælde er svaret x=(40/0.03)^(1/4). I andet tilfælde er x=+-sqrt(40/0.06).

Svar #3
18. maj 2004 af Molle (Slettet)

40=0,03*(x^2)*2

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2004 af Cas_sen (Slettet)

ja husk at det er +/-

svaret er derfor:

x = -25.81988897 ∨ x = 25.81988897

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2004 af ababab (Slettet)

præcis...

når du tager kvadratroden af noget, så giver resultatet: x= + -.....

du kan evt. tjekke efter:
-25.81988897 * -25.81988897 = 666.66
(ps. minus * minus giver plus...)
c",)

Skriv et svar til: Nem ligning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.