Matematik
Tangent
25. september 2007 af
Ulla&Jytte (Slettet)
y = (1/x^2 + 1)*(x^2-1) i punktet x = 2.
y' = -2x^-3 + (x^2-1) + (x^-2+1) * 2x Er dette korrekt?
Da bliver y'(2) = 16 og y = 3 1/4
Hvordan opskrives tangentens ligning for funktionen?
y' = -2x^-3 + (x^2-1) + (x^-2+1) * 2x Er dette korrekt?
Da bliver y'(2) = 16 og y = 3 1/4
Hvordan opskrives tangentens ligning for funktionen?
Svar #1
25. september 2007 af hund (Slettet)
y-y0=a(x-x0) tror jeg den hedder..
her er a = y' i punktet
ok?
her er a = y' i punktet
ok?
Svar #3
25. september 2007 af Ulla&Jytte (Slettet)
Kan bare ikke få den til at passe...
Jeg får tangentens ligning til at være:
y = 16 * 3 1/4 * (x-2) = 48/4x - 6 1/4, og det passer ikke...
Jeg får tangentens ligning til at være:
y = 16 * 3 1/4 * (x-2) = 48/4x - 6 1/4, og det passer ikke...
Svar #4
25. september 2007 af ibibib (Slettet)
Når du har rettet fejlen, som eg nævnte i #2 så bliver
y '(2) = 4,25
y '(2) = 4,25
Skriv et svar til: Tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
