Matematik

REDUCERING HJÆLP..

25. september 2007 af Osmanli (Slettet)
Heyy har li været igang med nogle reducerings opgaver, er er sgu lidt fortabt med de sidst, mangler lige noget hjælp med følgende reducerings opgaver :s :

1). (x+y)2x+4(2x-3y)

2). -(-x+y)y+2y(-y+2x)

3). (x+3)(x-3)

4). (2x+y)(-2x-y)

5. (a+b)(2a-3b)+a(-2a-b)-(-a-b)(3a+4b)

.. Takker virkelig mange gange!..

Svar #1
25. september 2007 af Osmanli (Slettet)

Fand li ud af at vi kun skulle lave 1'eren, 3'eren og 5'eren ..
- 2 + 4 skal vi lave på skolen..
Nogle hjælp? .. s:

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2007 af josemaria (Slettet)

Jeg laver den første for dig, så kan du selv med resten.
Ophæv paranteserne ved at gange ind i dem:

1). (x+y)2x+4(2x-3y) = 2x^2+2xy+8x+12y

Så er den opgave løst.

Svar #3
25. september 2007 af Osmanli (Slettet)

Kan du ikk prøve at forklarer hvordan du regner dem ud??..
- så kan det nemlig være lidt nemmer for mig at overskue tingene .. :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2007 af josemaria (Slettet)

Jeg ganger bare ind i paranteserne..

eksempel:

a(b+a) = (a*b)+(a*a) = ab+a^2

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2007 af Calensuleion (Slettet)

Du ganger ind i parenteserne.
I det første led (x+y)*2*x siger du:

(x+y)*2*x = 2*x*x + 2*x*y = 2*x^2 + 2*x*y

Det samme med næste led:

4*(2*x-3*y) = 4*2*x + 3*(-4)*y = 8*x - 12*y

Det hele bliver derfor:

2*x^2 + 2*x*y + 8*x - 12*y

Josemaria har glemt, at det giver -12*y, ikke +12*y ; )

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2007 af josemaria (Slettet)

Ja, det overså jeg i farten #5.
Det er godt du er vågen med de minus, dit minus! :P Jeg får jo kun plus, jeg er et plus, Jeppe ;P

Skriv et svar til: REDUCERING HJÆLP..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.