Matematik

Stamfunktion

25. september 2007 af sara-s (Slettet)
To funktioner f og g er givet ved:
f(x)=1/(e^(2x)-1)
g(x)=0,5ln(e^(2x)-1)-1

Gør rede for at g er en stamfunktion til f.
Jeg har så differentieret g og får:
g'(x)=0,5*(1/(e^(2x)-1))*2e^(2x)-1=e^(2x)/(e^(2x)-1)-1=e^(2x)/-1

hvilket jo ikke passer. nogen der kan sige hvor det går galt??

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2007 af Calensuleion (Slettet)

Har du skrevet det rigtigt op? Jeg får ikke g(x) til at være stamfunktion til f(x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2007 af mathon


...og der skal ikke stå
"Gør rede for at g ikke er en stamfunktion til f"

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/index.php?id=69776

Svar #4
25. september 2007 af sara-s (Slettet)

f(x)=1/(e^(2x)-1)
g(x)=0,5ln(e^(2x)-1)-x

sådan ser de ud - var -1 til sidst der var forkert

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2007 af mathon

ændringen i #4

udløser
#3's
korrigerede
http://peecee.dk/index.php?id=69783

Svar #6
25. september 2007 af sara-s (Slettet)

tak:). men forstår ikke hvordan du kommer fra 2 til tredje udregning.eller de to første på nederste linje

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2007 af mathon

#6
(e^2x - 1)' = e^2x*2

1 = (e^2x - 1)/(e^2x - 1)

Svar #8
26. september 2007 af sara-s (Slettet)

genialt:D- tak

Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.